Zeevruchtenpilav
Zeevruchtenpilav
bewaar
bewaar

Zeevruchtenpilav

35 min. bereiden
12waarderingen

Aan de slag

1

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn hakken. Venkel wassen, schoonmaken, groen bewaren en venkel in kleine blokjes snijden. Helft van olie verhitten. Fruits de mer en mosselen laten uitlekken en in pan ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in zelfde pan doen. Ui en venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Knoflook, oregano en rijst erdoor roeren, al omscheppend ca. 1 minuut bakken. 1/2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst in ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur koken. Mosselen, fruits de mer en ouzo door rijst scheppen, afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen. Pilaf op smaak brengen met zout en peper, met venkelgroen garneren. Lekker met een tros-tomatensalade of in de oven gebakken tomaten.

algemeenGebakken tomaten: Halveer 4 tomaten, druppel er olijfolie over en bestrooi ze met versgemalen peper en grof zeezout. Bak ze ca. 30 minuten bij 175 °C of gasovenstand 3.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zeevruchtenpilav

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig