Sinaasappel-rozemarijnjus
10 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 pot
100 ml
200 ml
1 eetlepel
25 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 nr. 12 - Kerst 2002
In steelpan fond met likeur, sinaasappelsap en rozemarijn tot helft laten inkoken. Laten afkoelen. Tijdens rusten van kalkoen braadslede op laag vuur zetten, fond erin schenken, aanbaksels losroeren en zachtjes verwarmen. Koude boter in klontjes snijden. Van vuur af boter door jus kloppen.
Sinaasappel-rozemarijnjus

bijgerecht
4 personen
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In steelpan fond met likeur, sinaasappelsap en rozemarijn tot helft laten inkoken. Laten afkoelen. Tijdens rusten van kalkoen braadslede op laag vuur zetten, fond erin schenken, aanbaksels losroeren en zachtjes verwarmen. Koude boter in klontjes snijden. Van vuur af boter door jus kloppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pot gevogeltefond
100 ml sinaasappellikeur
200 ml sinaasappelsap
1 eetlepel verse rozemarijn
25 g koude roomboter




