Varkenshaas met appeltjes

365 kcal

25 min. bereiden

3.4/5

(111)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 varkenshaasjes

    varkenshaasjes

  • 0 zout en peper

    zout en peper

  • 1 kleine ui

    ui

  • 50 gram boter of margarine

    boter of margarine

  • 1 zure appel

    zure appel

  • 125 ml cider

    cider

  • 0.5 bouillontablet

    bouillontablet

  • 1 bekertje crème fraîche

    crème fraîche

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • staafmixer


Frankrijk - Frankrijk

Aan de slag

  1. Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien. Vuur laag draaien. Intussen appel schillen en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden. Appelplakjes aan pan toevoegen. Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel schuin op pan ca. 15 minuten stoven. Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden. Warm houden onder aluminiumfolie. Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren. Crème fraîche toevoegen en saus ca. 2 minuten inkoken. Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.

Wat vond je van dit recept?

Varkenshaas met appeltjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig