Varkenshaas met appeltjes
365 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 varkenshaasjes
varkenshaasjes
0 zout en peper
zout en peper
1 kleine ui
ui
50 gram boter of margarine
boter of margarine
1 zure appel
zure appel
125 ml cider
cider
0.5 bouillontablet
bouillontablet
1 bekertje crème fraîche
crème fraîche
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Frankrijk - Frankrijk
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien. Vuur laag draaien. Intussen appel schillen en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden. Appelplakjes aan pan toevoegen. Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel schuin op pan ca. 15 minuten stoven. Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden. Warm houden onder aluminiumfolie. Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren. Crème fraîche toevoegen en saus ca. 2 minuten inkoken. Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.
Varkenshaas met appeltjes

hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien. Vuur laag draaien. Intussen appel schillen en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden. Appelplakjes aan pan toevoegen. Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel schuin op pan ca. 15 minuten stoven. Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden. Warm houden onder aluminiumfolie. Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren. Crème fraîche toevoegen en saus ca. 2 minuten inkoken. Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 varkenshaasjes
0 zout en peper
1 kleine ui
50 g boter of margarine
1 zure appel
125 ml cider
½ bouillontablet
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
staafmixer




