Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.
Gerelateerde recepten
Vlaamse stoofkarbonades

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
600 g schouderkarbonades
1 sneetje volkorenbrood
50 g boter of margarine
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 flesje Westmalle Trappist dubbel
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bruine basterdsuiker