Ga­do ga­do

Avondje Indonesisch eten? Gado gado it is!

(316) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Avondje Indonesisch eten? Gado gado it is! 4 personen
3 316

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  2. Schil ondertussen de wortel en halveer in de lengte. Snijd beide helften in 4 lange repen. Snijd de lange repen in de breedte in vieren zodat je kleine reepjes krijgt. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en breek de bonen doormidden.
  3. Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de wortel en kool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de groenten en halve eieren over de borden. Schenk de satésaus erover en garneer met de kroepoek. Serveer met de rijst.

variatietip:

Ook lekker met Wijko satésaus kant-en-klaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 87 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2003 week 26-27

Gado gado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do ga­do

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

3
3
  • 250 g winterpeen

Schil ondertussen de wortel en halveer in de lengte. Snijd beide helften in 4 lange repen.

4
4

Snijd de lange repen in de breedte in vieren zodat je kleine reepjes krijgt.

5
5
  • 200 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en breek de bonen doormidden.

6
6
  • 200 g gesneden spitskool

Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de wortel en kool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

7
7
  • 1 komkommer
  • 230 ml Samasaya satehsaus mild in pot

Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verdeel de groenten en halve eieren over de borden.

9
9
  • 60 g kroepoek

Schenk de satésaus erover en garneer met de kroepoek. Serveer met de rijst.

variatietip:

Ook lekker met Wijko satésaus kant-en-klaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.