Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
bewaar
bewaar

Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)

45 min. bereiden
22waarderingen

Aan de slag

1

Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten halveren en vruchtvlees in blokjes snijden. Ham in reepjes snijden.

2

In een grote koekenpan olie verhitten. Ui ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Paprika en peperstukjes toevoegen en ca. 3 minuten al roerend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen en ca. 1 minuut meebakken. Tomaten en zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten ca. 25 minuten zachtjes stoven tot bijna al het vocht verdampt is. Regelmatig roeren. Intussen eieren loskloppen met een snufje zout en peper. Reepjes ham en eieren door groentenpuree roeren. Eieren op laag vuur al roerend net laten stollen tot een smeuïg mengsel. Piperade direct serveren. Lekker met dikke plakken geroosterd stokbrood.

algemeenOok te serveren als voorgerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig