Gentse waterzooi
Gentse waterzooi
bewaar
bewaar

Gentse waterzooi

35 min. bereiden
62waarderingen

Aan de slag

1

Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.

algemeenKnolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij. Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gentse waterzooi

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig