Gent­se wa­ter­zooi

(56) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 56

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.

Tip:

Knolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij. Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.