Mie­soep met gar­na­len

Mie soep + garnalen + 20 min. = goedgevuld soepje vanavond!

(20) waardeer
hoofdgerecht Mie soep + garnalen + 20 min. = goedgevuld soepje vanavond! 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de sugarsnaps en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de garnalen, woksaus, visfond en het water toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur dan direct uit.
  3. Verdeel de mie over kommen en schenk de soep erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2003 week 36-37

Miesoep met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mie­soep met gar­na­len

1
1
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 175 g kleine kastanjechampignons

Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.

3
3
  • 250 g eiermie

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g sugarsnaps

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de sugarsnaps en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. mee.

5
5
  • 200 g verse cocktailgarnalen
  • 87½ ml woksaus knoflook koriander
  • 380 ml visfond
  • 300 ml water

Voeg de garnalen, woksaus, visfond en het water toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur dan direct uit.

6
6

Verdeel de mie over kommen en schenk de soep erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.