Gepocheerde ossenhaas

Advertentie
Ingrediënten
- 4 ossenhaasjes (van gelijke grootte)
- 400 ml volle kruidige rode wijn (categorie 8)
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 2 teentjes knoflook (gehalveerd)
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel geplette (vier-seizoenen) peperkorrels (geplet)
- 50 g ijskoude boter (in klontjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vlees op kamertemperatuur laten komen. In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen. Knoflook, tijm, peper en 1/2 tl zout toevoegen en smaken ca. 10 min. op laag vuur laten intrekken. Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan. Vlees in 6-8 min. rosé laten worden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken. Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken. Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt. Saus niet meer verhitten. Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelknolselderijpuree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 1 g
- vet 13 g