Kerriekip met sinaasappelrijst

525 kcal

25 min. bereiden

3.1/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 sinaasappels

    sinaasappels

  • 250 gram rijst

    rijst

  • 4 kipfilets

    kipfilets

  • 1 eetlepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 2 eetlepels boter

    boter

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 450 gram tuinerwten

    tuinerwten

  • 1 doosje tuinkers

    tuinkers

2004 nr. 01 - Heerlijk Hollands

Aan de slag

  1. Van 1 sinaasappel schoongeboende schil raspen. Rijst met 450 ml water, sinaasappelrasp en wat zout aan de kook brengen en in 10 min. gaarkoken. Intussen kip met kerriepoeder en zout bestrooien. In pan boter verhitten, kip met ui in 10 min. bruin en gaar bakken. Erwten door rijst roeren en 5 min. meekoken. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in plakjes snijden. Tuinkers losknippen en door gare rijst scheppen. Kipfilets uit pan nemen en in plakken snijden. Rijst, kip en ui over vier borden verdelen, plakjes sinaasappel ernaast leggen.

  • algemeenprijs per persoon 2.00 (in januari 2004)

Wat vond je van dit recept?

Kerriekip met sinaasappelrijst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig