Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!

555 kcal

30 min. bereiden, 25 min. oventijd

3.8/5

(2194)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg iets kruimige aardappel

    iets kruimige aardappel

  • 6 stronken witlof

    stronken witlof

  • 2 eetlepel grove Zaanse mosterd

    grove Zaanse mosterd

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 200 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 12 plakken Goudse belegen kaas 48+

    Goudse belegen kaas 48+

  • 12 plakken achterham

    achterham

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

  • pureestamper


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  • vegatipmaak ook eens deze witlof uit de oven met kaas.
  • bewaartipJe kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.

Wat vond je van dit recept?

Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig