Noord-Amerikaanse Caesarburger

amerikaans
hoofdgerecht
4 personen
4
33
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel mosterd
- 3 ansjovisfilets ((blikje), fijngehakt)
- 3 eetlepels geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
- versgemalen peper
- 2 eetlepels boter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom gehakt, knoflook, mosterd, ansjovis, kaas en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. aan beide zijden gaar en bruin bakken, halverwege keren.
Tip:
Serveer Caesarburgers tussen witte bolletjes met sesamzaad, met ijsbergsla, mayonaise, ketchup en uiringen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 1 g
- vet 27 g