bewaar
Spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot
bewaar

Spitskoolstamppot

Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot.

20 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

magere rookworst

180 g

puree à la minute

150 ml

halfvolle melk

2

grote uien

4 el

traditionele olijfolie

300 g

panklare spitskool

100 ml

water

6

zongedroogde tomaten in olie

75 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • wok

Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot.

Aan de slag

Verwarm de rookworst in ruim heet water voor 15 min. Bereid de puree met de melk volgens de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg het water toe aan het koolmengsel en laat het geheel 3 min. zachtjes koken. Snijd de tomaten in reepjes en de rookworst in plakjes. Meng de kaas, tomaatreepjes en het koolmengsel door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Garneer de stamppot met plakjes worst.