Gratin van aardappel en courgette
Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje.
430 kcal
15 min. bereiden, 40 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
90 g
600 g
2 el
700 g
200 ml
150 g
2 tenen
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 week 16-17 - 2004 week 16-17
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken.
Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen.
Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper. Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette.
Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie. Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Gratin van aardappel en courgette
Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje.

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken.
Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen.
Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper. Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette.
Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie. Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
90 g zongedroogde tomaten in olie
600 g courgette
2 el traditionele olijfolie
700 g aardappelschijfjes
200 ml halfvolle melk
150 g geraspte oude kaas
2 tenen knoflook
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)




