bewaar
Lasagne met tonijn en courgette
Lasagne met tonijn en courgette
bewaar

Lasagne met tonijn en courgette

Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg.

20 min. bereiden
30 min. wachten
219waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

370 g

tonijnstukken in olijfolie

3 el

traditionele olijfolie

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

470 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

200 g

lasagnebladen

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in plakjes. Laat de tonijn uitlekken.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette in ca. 4 min. Voeg de tonijn en sugo toe en warm ca. 2 min. mee.

3

Maak de besciamella met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Giet een laagje sugo in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op en giet er een laagje bechamelsaus over. Herhaal tot 2 lagen. Bestrooi met kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Dek tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.