bewaar
Maiskoekjes
Maiskoekjes
bewaar

Maiskoekjes

Verrassing! Naast mais zitten in deze koekjes ook de groenten selderij en bosui.

20 min. bereiden
licht pittig
184waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

middelgroot ei

150 ml

halfvolle melk

½ tl

zout

100 g

zelfrijzend bakmeel

300 g

mais in blik

2

bosuien

3 takjes

selderij

1 tl

sambal oelek

50 ml

arachideolie

Dit heb je nodig

  • zeef

  • garde

Verrassing! Naast mais zitten in deze koekjes ook de groenten selderij en bosui.

Aan de slag

1

Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes en de selderij fijn. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.

2

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag (ca. Ø 5 cm) in de pan en strijk glad. Bak de koekjes in ca. 2 min. per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is. Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 °C of op een warm bord onder aluminiumfolie.

combinatietipLekker als snack of bij een rijstgerecht.