Krokante kerrie-kaaskoekjes
Krokante kerrie-kaaskoekjes

Krokante kerrie-kaaskoekjes

55 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

25 g

geraspte oude kaas

2 tl

kerriepoeder

1 el

olijfolie

2 el

bloem

1

ei

16

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes op werkvlak laten ontdooien. In kom kaas omscheppen met kerriepoeder. Twee plakjes bladerdeeg dun met olie bestrijken en kaas erover verdelen (deegranden hierbij niet vrijlaten). Andere plakjes erop leggen en beide deegstapeltjes op met bloem bestoven werkblad iets uitrollen, om kaas stevig in deeg te drukken. Eierdooier loskloppen en bovenkant van bladerdeeg met dooier bestrijken en elk stapeltje in 8 rechthoekjes snijden. Deegstukjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en cashewnoot erin drukken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 15 min. goudbruin en knapperig bakken. Uit oven nemen en in 15 min. laten afkoelen. Afgekoelde koekjes tot gebruik luchtdicht bewaren.