Makreelsalade met sinaasappel
Makreelsalade met sinaasappel

Makreelsalade met sinaasappel

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

3

sinaasappels

1 pakje

lichtgerookte makreelfilets

1

rode ui

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

kappertjes

1 theelepel

gedroogde tijm

versgemalen zwarte peper

1 zak

waterkers

Dit heb je nodig

  • afsluitbare schaal

Aan de slag

Sinaasappels dik schillen om witte vlies te verwijderen. Boven afsluitbare schaal partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden. Makreelfilets in stukjes verdelen. Ui, olijfolie, kappertjes en tijm voorzichtig door makreel en sinaasappel scheppen. Op smaak brengen met zout en grofgemalen peper. Makreelsalade en waterkers tot gebruik gekoeld bewaren. Op picknickplaats waterkers over vier borden verdelen (eventuele harde steeltjes verwijderen) en makreelsalade erop scheppen.