Penne met tonijn en krokant broodkruim
700 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 sneetjes
6 eetlepels
400 g
2
2 teentjes
1 blikje
500 g
1 zak
4
Dit heb je nodig
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 08 - Wereld van pasta
Sneetjes brood ontkosten en in keukenmachine fijnmalen. In koekenpan 1 el olie verhitten en broodkruim goudbruin roosteren. Op keukenpapier laten afkoelen. Penne 10-12 min. in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, ansjovis fijnsnijden en tomaatjes wassen en halveren. Harde stelen verwijderen, waterkers grof scheuren. In hapjespan of braadpan 3 el olie verhitten, ui en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Ansjovis en tomaatjes 2 min. meebakken. Penne afgieten. Penne door tomaatjesmengsel scheppen en geheel goed verhitten. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en tonijn op hoog vuur in 1-2 min. per kant (net als biefstuk) rosé bakken. Pasta op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Tonijn in reepjes snijden en op pasta leggen. Waterkers en krokant broodkruim erover strooien.
Penne met tonijn en krokant broodkruim

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sneetjes brood ontkosten en in keukenmachine fijnmalen. In koekenpan 1 el olie verhitten en broodkruim goudbruin roosteren. Op keukenpapier laten afkoelen. Penne 10-12 min. in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, ansjovis fijnsnijden en tomaatjes wassen en halveren. Harde stelen verwijderen, waterkers grof scheuren. In hapjespan of braadpan 3 el olie verhitten, ui en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Ansjovis en tomaatjes 2 min. meebakken. Penne afgieten. Penne door tomaatjesmengsel scheppen en geheel goed verhitten. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en tonijn op hoog vuur in 1-2 min. per kant (net als biefstuk) rosé bakken. Pasta op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Tonijn in reepjes snijden en op pasta leggen. Waterkers en krokant broodkruim erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sneetjes oud witbrood
6 eetlepels olijfolie
400 g penne
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 blikje ansjovisfilets
500 g cherrytomaten
1 zak waterkers
4 tonijnsteaks
Dit heb je nodig
keukenmachine




