Gegrilde kipfilet met tomatensalsa en frites

670 kcal

25 min. bereiden

2.4/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • frituurpan


2004 week 30-31 - 2004 week 30-31

Aan de slag

  1. Serveer de kip met de tomatensalsa, frites en salade.

  2. Knip de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Pers de knoflook boven de tomaten.

  3. Meng de tomaten met de peterselie en 1/2 el azijn tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Bestrijk ze met 1 el olie.

  5. Gril de kip op de barbecue of onder een matig hete grill aan beide kanten in 12 min. bruin en gaar.

  6. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Meng de rest van de olie met de rest van de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de sla.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde kipfilet met tomatensalsa en frites

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig