Gehaktburgers met komkommersalade

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 zakje verse munt ((15 g), fijngesneden)
- 1 komkommer
- 1 pak Marokkaanse couscous (250 g)
- 100 ml knoflooksaus
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehakt met ei, paneermeel, helft van munt en mespunt zout en peper kneden. Van gehakt tussen handen 4 ballen draaien en tot platte schijf drukken. Grillpan voorverwarmen en burgers hierop in 6-7 min. per kant bruin en gaar roosteren. Komkommer (met keukenmachine) schaven of in dunne plakjes snijden. In schaal komkommer omscheppen met rest van munt en bestrooien met zout en peper. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Couscous en komkommer over twee borden verdelen, burgers ernaast leggen en saus erop scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 955 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 83 g
- vet 53 g