Borrelballetjes van geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 30 g pijnboompitten
- 1 el milde paprikapoeder
- 13 g verse bieslook
- 200 g Bettine Blanc geitenkaas 58+ (met korst)
- 2 el crème fraîche
Keukenspullen
- cocktailprikker
Advertentie
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een snijplank en hak grof. Strooi de paprikapoeder op een schoteltje. Snijd de bieslook en leg op een ander schoteltje. Verwijder de korst van de geitenkaas. Snijd de geitenkaas in stukken en meng met een vork door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
- Rol tussen 2 handen kleine balletjes van het geitenkaasmengsel. Verdeel in 3 porties. Rol elke portie respectievelijk door de paprikapoeder, bieslook en pijnboompitten zodat er 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan. Steek in elk balletje een cocktailprikker.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 20 kcal
- eiwit 1 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Borrelballetjes van geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Borrelballetjes van geitenkaas
- 30 g pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een snijplank en hak grof.
- 1 el milde paprikapoeder
- 13 g verse bieslook
Strooi de paprikapoeder op een schoteltje. Snijd de bieslook en leg op een ander schoteltje.
- 200 g Bettine Blanc geitenkaas 58+
- 2 el crème fraîche
Verwijder de korst van de geitenkaas. Snijd de geitenkaas in stukken en meng met een vork door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
Rol tussen 2 handen kleine balletjes van het geitenkaasmengsel. Verdeel in 3 porties.
Rol elke portie respectievelijk door de paprikapoeder, bieslook en pijnboompitten zodat er 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan.
Steek in elk balletje een cocktailprikker.