Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse

Advertentie
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 uien (in ringen)
- 1 theelepel gedroogde salie
- 6 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
- 200 g hüttenkäse
- 200 g bacon (in plakjes)
- 2 theelepels rode-wijnazijn
- 3 tomaten (in plakken)
Keukenspullen
- bakplaat
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten. Uiringen (handvol bewaren) met salie en zout 10 min. fruiten. Van bladerdeeg rechthoekige taartbodem vormen door plakjes, 3 aan 3, overlappend op bakplaat te leggen. Naden aandrukken. Met vork gaatjes in bodem drukken. Achtereenvolgens ui, Hüttenkäse en bacon over taartbodem verdelen en taart met peper bestrooien. Taart in 20 min. goudbruin en krokant bakken. Intussen rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en met tomaat mengen. Taart in 4 stukken snijden en over vier borden verdelen. Tomatensalade ernaast serveren.
Tip:
prijs per persoon 1.70 (in oktober 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 76 g
- vet 16 g