Sardine-tomatenquiche met ui

646 kcal

15 min. bereiden, 30 min. wachten

3/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pak bladerdeeg

    bladerdeeg

  • 6 uien

    uien

  • 2 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 1 theelepel paprikapoeder

    paprikapoeder

  • 6 eieren

    eieren

  • 500 ml gezeefde tomaten

    gezeefde tomaten

  • 1 zakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 2 blikjes sardinefilets

    sardinefilets

Dit heb je nodig

  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet


2008 week 18-19 - 2008 week 18-19

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm met deeg bedekken en stevig aandrukken. Met vork gaatjes in bodem prikken. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in grote koekenpan verhitten. Hierin uien met paprikapoeder 4 min. bakken. Eieren loskloppen met gezeefde tomaten en naar smaak zout en peper toevoegen. 8 kleine takjes peterselie apart houden. Rest peterselie boven eimengsel fijnknippen. Uien toevoegen en goed mengen. Vorm met eimengsel vullen. Sardinefilets op vulling leggen en beetje indrukken. Quiche midden in hete oven zetten en in ca. 30 min. gaar en stevig laten worden. Oventemperatuur na 15 min. verlagen naar 180 °C. Quiche beetje laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over 4 borden verdelen. Op elke punt takje peterselie leggen.

Wat vond je van dit recept?

Sardine-tomatenquiche met ui

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig