Pompoenpilav met köfte
Pompoenpilav met köfte

Pompoenpilav met köfte

35 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

pompoen

1 envelopje

saffraan

1

ui

3 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

1

gedroogd chilipepertje

1 stukken

kaneel

1 eetlepel

rozijnen

300 g

basmatirijst

750 ml

groentebouillon

500 g

rundergehakt

1 zakje

verse koriander

2 theelepels

gemalen komijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.