Saffraan 5 min. weken in 2 el heet water. Citroensap, gember, knoflook, specerijen, yoghurt en 2 tl zout erdoor roeren. Vel van kip lossnijden en niet helemaal wegtrekken. Hier en daar inkepingen maken en rondom royaal insmeren met yoghurtmengsel. Vel er weer overheen trekken. Kip afgedekt in kolekast minstens 3 uur laten marineren. Voor gebruik kip op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 225 °C. Kip op borst in braadslede leggen en bestrijken met ghee. In midden van oven kip in 60 min. goudbruin en gaar roosteren, laatste 15 min. kip op rug leggen.
Kip met tandoorikruiden
- algemeenGhee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.
Gerelateerde recepten
Kip met tandoorikruiden

hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
1 uur 20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Saffraan 5 min. weken in 2 el heet water. Citroensap, gember, knoflook, specerijen, yoghurt en 2 tl zout erdoor roeren. Vel van kip lossnijden en niet helemaal wegtrekken. Hier en daar inkepingen maken en rondom royaal insmeren met yoghurtmengsel. Vel er weer overheen trekken. Kip afgedekt in kolekast minstens 3 uur laten marineren. Voor gebruik kip op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 225 °C. Kip op borst in braadslede leggen en bestrijken met ghee. In midden van oven kip in 60 min. goudbruin en gaar roosteren, laatste 15 min. kip op rug leggen.
algemeen:Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 envelopje saffraan
2 el citroensap
1 tl verse gemberwortel
3 teentjes knoflook
1 chilipepertje
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
½ tl gemalen kardemom (specerijen)
2 tl gemalen kruidnagel
150 ml volle yoghurt
1 kip
3 el ghee
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, braadslede