Lamsspiesen

indiaas
hoofdgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 200 ml volle yoghurt
- 1 tl verse gemberwortel (geraspt)
- 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 chilipepertje (verkruimeld)
- 1 tl kurkuma
- 1 el citroensap
- 3 el olie
- 600 g lamslappen (in blokjes van 4 cm)
- 1 ui (fijngesnipperd)
Keukenspullen
- grillpan, 4 lange spiesen of 8 satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom helft van yoghurt met gember, specerijen, citroensap, 2 el olie en 1 tl zout tot marinade roeren. Stukken lamsvlees erdoor scheppen en afgedekt 3 uur in koelkast laten marineren. Voor gebruik vlees op kamertemperatuur laten komen. In braadpan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. Van vuur af rest van yoghurt erdoor roeren. Lamsvlees met marinade erdoor scheppen. Pan weer op vuur zetten en vlees op matig vuur met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarstoven. Laatste 10 min. zonder deksel vocht laten verdampen, zodat vlees omhuld is met dikke saus.
- Grillpan of barbecue verhitten. Vlees aan spiesen steken. Grillpan of barbecuerooster dun bestrijken met olie. Spiesen in 6-8 min. rondom bruin roosteren. Lekker met saffraanrijst met groenten (zie www.ah.nl/recepten).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 4 g
- vet 30 g
Ook te zien in
Kookboek: India