Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

441 kcal

20 min. bereiden, 1 uur wachten

2.7/5

(10)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)


Zoete taarten en toetjes - Zoete taarten en toetjes

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.

Wat vond je van dit recept?

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig