Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

230 kcal

25 min. bereiden, 10 min. oventijd

3.1/5

(126)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 sjalot

    sjalot

  • 150 gram courgettes

    courgettes

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 500 ml groentebouillon van tablet

    groentebouillon van tablet

  • 4 eetlepel droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 50 gram diepvries tuinerwten

    diepvries tuinerwten

  • 4 sneetjes witbrood

    witbrood

  • 25 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 150 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 1 eetlepel roomkaas naturel

    roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.

  2. Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.

  3. Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.

  4. Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.

  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Wat vond je van dit recept?

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig