Schuimige courgettesoep met bieslook en toast
230 kcal
25 min. bereiden, 10 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 sjalot
sjalot
150 gram courgettes
courgettes
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
500 ml groentebouillon van tablet
groentebouillon van tablet
4 eetlepel droge witte wijn
droge witte wijn
15 gram verse basilicum
verse basilicum
50 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
4 sneetjes witbrood
witbrood
25 gram verse bieslook
verse bieslook
150 ml halfvolle melk
halfvolle melk
1 eetlepel roomkaas naturel
roomkaas naturel
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 15 - Bijzonder smakelijke kerst
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.
Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.
Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

voorgerecht
4 personen
230 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.
Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.
Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
150 g courgettes
2 el traditionele olijfolie
500 ml groentebouillon van tablet
4 el droge witte wijn
15 g verse basilicum
50 g diepvries tuinerwten
4 sneetjes witbrood
25 g verse bieslook
150 ml halfvolle melk
1 el roomkaas naturel
Dit heb je nodig
staafmixer




