Gehaktbrood met olijven en kappertjes

205 kcal

20 min. bereiden, 50 min. wachten

3.4/5

(63)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • cakevorm inhoud 1 liter


Feestelijke buffetten en borrelhapjes - Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.

Wat vond je van dit recept?

Gehaktbrood met olijven en kappertjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig