Verwarm de oven op 180 °C. Halveer de plakken serranoham en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de serranoham in 15 min. krokant in de oven.
Schil de knolselderij en aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp met de roomkaas en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Haal uit de pan en hak de noten grof. Serveer de stamppot met de krokante ham en bestrooi met peterselie en hazelnoten.
Knolselderijstamppot met geroosterde serrano
Met heerlijk krokant gebakken serranoham.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijstamppot met geroosterde serrano
Met heerlijk krokant gebakken serranoham.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Halveer de plakken serranoham en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de serranoham in 15 min. krokant in de oven.
Schil de knolselderij en aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp met de roomkaas en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Haal uit de pan en hak de noten grof. Serveer de stamppot met de krokante ham en bestrooi met peterselie en hazelnoten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g serranoham
800 g knolselderij
1 kg kruimige aardappelen
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
2 tl dijonmosterd
15 g verse peterselie
50 g ongezouten hazelnoten
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper