Spinaziestamppot met ei

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g bacon
- ½ zak panklare spinazie (a 300 g)
- 600 g kruimige aardappels
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 2 rode paprika's (in dunne reepjes)
- 150 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel yogonaise
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Spinazie iets kleiner snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen eieren in 7 min. gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 min. al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie en paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.
Tip:
Gebruik in plaats van yogonaise 1 tl yoghurt en 2 tl mayonaise.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 59 g
- vet 21 g