Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot

405 kcal

30 min. bereiden

3.1/5

(47)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper


Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar

Aan de slag

  1. In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 min. in olie fruiten. Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden. Wijn langs rand in pan schenken. Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 min. gaarstoven; af en toe keren. Intussen in ruime pan met water en 1/2 tl zout aardappel en hutspotgroente in 15 min. gaarkoken. Melk 15 sec. in magnetron verwarmen. Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen. Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.

Wat vond je van dit recept?

Hamlappen met rodewijnsaus en hutspot

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig