Spinaziestamppot met pit
Spinaziestamppot met pit

Spinaziestamppot met pit

Dit stamppotje met crunchy pijnboompitten is hét recept als je een dagje op je lijn let.

30 min. bereiden
380waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

65 g

pijnboompitten

100 ml

halfvolle melk

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

200 g

gegrilde-yorkhamreepjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Dit stamppotje met crunchy pijnboompitten is hét recept als je een dagje op je lijn let.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord en bestrooi met zout.

2

Snijd de knoflook fijn en verwarm de melk met de knoflook in een steelpan. Giet de aardappelen af en voeg de olie toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de spinazie in delen door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de melk erbij en roer door.

3

Verdeel de hamreepjes en de helft van de pijnboompitten over de puree en schep om. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de rest van de pijnboompitten.