Ingrediënten
4 personen
3 eetlepels
boter
400 g
koolvisfilet
2 eetlepels
bloem
250 ml
slagroom
1 eetlepel
gedroogde dille
400 g
snelkook zilvervliesrijst
500 g
sperziebonen
Aan de slag
In braadpan 2 el boter verhitten en bevroren koolvis aan beide zijden bakken. Met behulp van houten pollepel gebakken vis in stukjes uit elkaar laten vallen. Vis met bloem bestrooien. Al roerend slagroom in gedeelten erbij schenken, volgende scheut pas toevoegen als vorige scheut door bloem gebonden is. Vissaus op smaak brengen met helft van dille, zout en peper en op laag vuur warmhouden, af en toe roeren. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken. Sperziebonen omscheppen met rest van boter en rest van dille. Rijst over vier borden verdelen en vissaus erover scheppen. Sperziebonen ernaast serveren.
Koolvis in dille-roomsaus

hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan 2 el boter verhitten en bevroren koolvis aan beide zijden bakken. Met behulp van houten pollepel gebakken vis in stukjes uit elkaar laten vallen. Vis met bloem bestrooien. Al roerend slagroom in gedeelten erbij schenken, volgende scheut pas toevoegen als vorige scheut door bloem gebonden is. Vissaus op smaak brengen met helft van dille, zout en peper en op laag vuur warmhouden, af en toe roeren. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken. Sperziebonen omscheppen met rest van boter en rest van dille. Rijst over vier borden verdelen en vissaus erover scheppen. Sperziebonen ernaast serveren.
algemeen:prijs per persoon 1.50 (in januari/februari 2005)
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 eetlepels boter
400 g koolvisfilet
2 eetlepels bloem
250 ml slagroom
1 eetlepel gedroogde dille
400 g snelkook zilvervliesrijst
500 g sperziebonen