
Ingrediënten
4 personen
2 eetlepels
olijfolie
100 g
magere spekreepjes
1
ui
1 teentje
knoflook
1
knolselderij
2
vleesbouillontabletten
1 blik
linzen
125 ml
zure room
½ zakje
verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
In soeppan olie verhitten. Spekreepjes al omscheppend knapperig bruin bakken en op bord scheppen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook en knolselderij op halfhoog vuur 2-3 min. meebakken. Regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer geheel pureren tot gladde soep. Linzen erdoor roeren en nog 2-3 min. meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Knolselderijsoep met linzen in wijde kommen scheppen. In midden flinke lepel zure room scheppen. Spekjes en koriander erover strooien. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.
Knolselderijsoep met linzen en spek

hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan olie verhitten. Spekreepjes al omscheppend knapperig bruin bakken en op bord scheppen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook en knolselderij op halfhoog vuur 2-3 min. meebakken. Regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer geheel pureren tot gladde soep. Linzen erdoor roeren en nog 2-3 min. meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Knolselderijsoep met linzen in wijde kommen scheppen. In midden flinke lepel zure room scheppen. Spekjes en koriander erover strooien. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.
algemeen:prijs per persoon 1.30 (in februari 2005)
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 eetlepels olijfolie
100 g magere spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 knolselderij
2 vleesbouillontabletten
1 blik linzen
125 ml zure room
½ zakje verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer