Spruitenstoofpot met hazelnoten

320 kcal

1 uur bereiden

3.3/5

(65)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepels olie

    olie

  • 1 ui

    ui

  • 1 grote winterwortel

    winterwortel

  • 150 gram knolselderij

    knolselderij

  • 4 aardappels

    aardappels

  • 400 gram spruitjes

    spruitjes

  • 1 groentebouillontablet

    groentebouillontablet

  • 1 laurierblad

    laurierblad

  • 2 theelepels gedroogde tijm

    gedroogde tijm

  • 400 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 1 zakje hazelnoten

    hazelnoten

Aan de slag

  1. In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood.

Wat vond je van dit recept?

Spruitenstoofpot met hazelnoten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig