Spruitenstoofpot met hazelnoten
320 kcal
1 uur bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepels olie
olie
1 ui
ui
1 grote winterwortel
winterwortel
150 gram knolselderij
knolselderij
4 aardappels
aardappels
400 gram spruitjes
spruitjes
1 groentebouillontablet
groentebouillontablet
1 laurierblad
laurierblad
2 theelepels gedroogde tijm
gedroogde tijm
400 ml droge witte wijn
droge witte wijn
1 zakje hazelnoten
hazelnoten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 02 - Culinaire Elfstedentocht
In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood.
Spruitenstoofpot met hazelnoten

hoofdgerecht
4 personen
320 kcal
1 uur bereiden
Aan de slag
In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels olie
1 ui
1 grote winterwortel
150 g knolselderij
4 aardappels
400 g spruitjes
1 groentebouillontablet
1 laurierblad
2 theelepels gedroogde tijm
400 ml droge witte wijn
1 zakje hazelnoten




