bewaar
Banaan-honingmuffins
Banaan-honingmuffins
bewaar

Banaan-honingmuffins

Muffins waar je mee mag ontbijten. Beter krijg je ze toch niet?

20 min. bereiden
25 min. oventijd
176waarderingen

Ingrediënten

12 porties

6

ongebrande walnoten

2

bananen

50 g

ongezouten roomboter

150 ml

vloeibare honing

2

middelgrote eieren

150 ml

volle melk

300 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Muffins waar je mee mag ontbijten. Beter krijg je ze toch niet?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Hak de walnoten in stukjes. Pureer de bananen met een staafmixer of een vork. Smelt de boter. Roer vervolgens de honing en gesmolten boter door de banaanpuree. Klop de eieren los en meng deze met de banaanpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel. Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder en de kardemom. Schep het banaanmengsel door het bakmeel (paar klontjes is geen bezwaar). Vet de muffinvorm in. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bestrooi de stukjes walnoot.

3

Zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 25 min. gaar. Laat de muffins 5 min. in de vorm afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en laat ze verder op het rooster afkoelen.

bewaartipMuffins kunnen niet lang bewaard worden, maak ze het liefst dezelfde ochtend. Wikkel, indien je ze langer van tevoren bereid, de afgekoelde muffins strak in vershoudfolie en bewaar ze op een koele plek of in de koelkast. Vet de holtes van de vorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.