Tomatenquiche van croissantdeeg
bewaar
bewaar

Tomatenquiche van croissantdeeg

Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in!

25 min. bereiden
35 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette vorm. Snijd de tomaten in lange plakken verwijder de zaadjes. Snijd de ui in dunne ringen. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom de eiwitten en een mespunt zout tot stijve pieken. Klop de dooiers los met crème fraîche. Roer er tijm, kaas, peper en zout door.

Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien. Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 30-35 min. gaar.

Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd in 6 punten. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatenquiche van croissantdeeg

Tomaten in de quiche? Waarom niet? De zoetige romatomaten passen er juist zo goed in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig