Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm
Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
1272waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse bladspinazie

250 g

ricotta

75 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1 tl

gedroogde nootmuskaat

250 g

warmgerookte zalmstukken

2

trostomaten

12

lasagnebladen

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

2

Schep de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.

3

Verdeel wat spinaziesaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ¼ van de lasagnevellen, ⅓ van de rest van de spinaziesaus en ⅓ van de zalm erover. Herhaal 2x en eindig met de lasagnevellen. Klop de rest van de ricotta los met de rest van de nootmuskaat, de melk, peper en eventueel zout. Giet over de laatste lasagnelaag.

4

Verdeel de tomaat over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipDeze lasagne is ook lekker met gerookte in plaats van warmgerookte zalm.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 00:44 min.