Stevige andijviestamppot

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ kilo kruimige aardappels
- 1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 400 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 150 ml melk
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en boven vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven. Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 53 g
- vet 26 g