Gefrituurde aardappelschijfjes met kipkluifjes

545 kcal

25 min. bereiden, 35 min. wachten

3/5

(14)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.5 zak Voorgebakken aardappelschijfjes

    Voorgebakken aardappelschijfjes

  • 3 uien

    uien

  • 1 eetlepel boter

    boter

  • 600 gram broccoli

    broccoli

  • 5 trostomaten

    trostomaten

  • 1 potje groene olijven zonder pit

    groene olijven zonder pit

  • 3 eetlepels zoete chilisaus

    zoete chilisaus

  • 1 schaal gegrilde kipkluifjes

    gegrilde kipkluifjes

  • 0 olie om te frituren

    olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan


2005 week 18-19 - 2005 week 18-19

Aan de slag

  1. Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing frituren. Uien pellen en in ringen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en uiringen zachtjes lichtbruin bakken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Tomaten eventueel ontvellen en in kleine stukjes snijden. Olijven in stukjes snijden. Tomaten, olijven en chilisaus door elkaar roeren (=salsa). Met zout en peper op smaak brengen. Kipkluifjes in magnetron op vol vermogen (750 watt) 3-5 min. verhitten. Aardappelschijfjes en uiringen over vier borden verdelen. Met kipkluifjes, salsa en broccoli serveren.

Wat vond je van dit recept?

Gefrituurde aardappelschijfjes met kipkluifjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig