Garnalen in warm water ontdooien en in vergiet laten uitlekken. Stoneleeks in 3 stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In soeppan bouillon aan de kook brengen. Noedels 1 min. verwarmen in soep, eruit nemen en tot gebruik warmhouden. Limoensap en -rasp met currypasta door kippenbouillon roeren. Peultjes en stoneleeks toevoegen en 2 min. meekoken. Garnalen toevoegen en nog 1 min. verwarmen. Noedels in vier wijde soepkommen leggen. Taugé en koriander erover verdelen en hete bouillon erop scheppen.
- algemeenVersterk eventueel de oosterse smaak van deze pittige soep door een scheutje Thaise vissaus en/of Japanse sojasaus toe te voegen.
Gerelateerde recepten
Pittige noedelsoep met grote garnalen

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen in warm water ontdooien en in vergiet laten uitlekken. Stoneleeks in 3 stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In soeppan bouillon aan de kook brengen. Noedels 1 min. verwarmen in soep, eruit nemen en tot gebruik warmhouden. Limoensap en -rasp met currypasta door kippenbouillon roeren. Peultjes en stoneleeks toevoegen en 2 min. meekoken. Garnalen toevoegen en nog 1 min. verwarmen. Noedels in vier wijde soepkommen leggen. Taugé en koriander erover verdelen en hete bouillon erop scheppen.
algemeen:Versterk eventueel de oosterse smaak van deze pittige soep door een scheutje Thaise vissaus en/of Japanse sojasaus toe te voegen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak cocktailgarnalen
1 zakje stoneleeks
1 limoen
1 l kippenbouillon
1 pak noodles
3 eetlepels rode currypasta
200 g peultjes
125 g taugé
½ zak verse koriander