Noe­delsoep met kik­ker­erw­ten

(15) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mie 4 min. in kokend water wellen. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de olie in wok en bak de kipfiletblokjes in 5 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en houd warm.
  2. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de prei en paprika 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de mie, kip en kikkererwten erdoor en verwarm 3 min. mee. Voeg taugé toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met de ketjap manis en wat limoensap en verdeel over de kommen.

combinatietip:

Lekker met sambal en limoensap

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 100 g Chinese eiermie

Laat de mie 4 min. in kokend water wellen. Laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de olie in wok en bak de kipfiletblokjes in 5 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en houd warm.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika
  • 400 g gesneden prei
  • 1.2 liter kippenbouillon van tablet

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de prei en paprika 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.

4
4
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 125 g taugé
  • 3 el ketjap manis
  • 1 limoen

Roer de mie, kip en kikkererwten erdoor en verwarm 3 min. mee. Voeg taugé toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met de ketjap manis en wat limoensap en verdeel over de kommen.

combinatietip:

Lekker met sambal en limoensap

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.