Noedelsoep met kikkererwten

425 kcal

20 min. bereiden

2.5/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram Chinese eiermie

    Chinese eiermie

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 200 gram kipfiletblokjes

    kipfiletblokjes

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 400 gram gesneden prei

    gesneden prei

  • 1.2 liter kippenbouillon van tablet

    kippenbouillon van tablet

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 125 gram taugé

    taugé

  • 3 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 1 limoen

    limoen

Dit heb je nodig

  • wok


2004 nr. 03 - Vijf keer Oosters

Aan de slag

  1. Laat de mie 4 min. in kokend water wellen. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de olie in wok en bak de kipfiletblokjes in 5 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en houd warm.

  2. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de prei en paprika 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de mie, kip en kikkererwten erdoor en verwarm 3 min. mee. Voeg taugé toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met de ketjap manis en wat limoensap en verdeel over de kommen.

  • combinatietipLekker met sambal en limoensap

Wat vond je van dit recept?

Noedelsoep met kikkererwten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig