Courgetteflensje

Advertentie
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g bloem
- 100 g pittige kaas geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- citroenpeper (molentje)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiteinden afsnijden en met behulp van kaasschaaf courgette in lange, dunne plakken schaven. In kom eieren met melk loskloppen. Bloem erboven zeven en tot glad beslag roeren. Kaas erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag kwart van olijfolie verhitten en met soeplepel kwart van beslag in pan scheppen. Pan draaien, zodat hele bodem dun met beslag wordt bedekt. Enkele plakken courgette erop leggen en flensje op matig vuur 1-2 min. bakken. Flensje voorzichtig keren en andere kant 1-2 min. bakken. Flensje op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden. Op dezelfde wijze nog 3 flensjes bakken. Flensjes op vier borden leggen en citroenpeper erboven malen. Met basilicumolie besprenkelen. Lekker met wortelsalade.
Tip:
Vouw de flensjes in vieren met de gebakken courgette aan de buitenkant. Vul de flensjes vervolgens met wat verbrokkelde geitenkaas en een plukje waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 23 g
- vet 24 g