Inktvispasta met drie soorten vis
Inktvispasta met drie soorten vis
bewaar
bewaar

Inktvispasta met drie soorten vis

30 min. bereiden
20waarderingen

Aan de slag

1

Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Dit water is voor de pasta. Je mag wat zout bij het water doen. Het is ook heel lekker om een schijfje citroen mee te koken in het kookwater. Wel de citroen eerst goed wassen als je ook de buitenkant gebruikt!

2

Was nu de komkommers en de tomaatjes. Snijd de 'kontjes' van de komkommers en schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller lange slierten van boven naar beneden. Daarna snijd je met een scherp mesje de tomaatjes doormidden. Bewaar de gewassen en gesneden groenten nog even in een schaaltje. Snijd dan de gerookte zalm in stukjes.

3

Kookt het water voor de pasta al? Dan kan de pasta erin. Na 4 tot 6 minuten is de pasta gaar.

4

Verwarm intussen in een grote koekenpan de olie. Hierin bak je de gerookte zalm ongeveer 2 minuten op een laag vuur. Je zult zien dat de kleur van de zalm verandert. Hij wordt een beetje grijzer van kleur en minder doorzichtig. Zet het vuur uit. Houd je van een frisse smaak, knijp dan de citroen boven de zalm uit.

5

Misschien moet je wat hulp vragen van een volwassene om de tagliatelle af te gieten, want het is best gevaarlijk om een pan met kokend water te verplaatsen. Zet een vergiet in de wasbak. Pak de pan met tagliatelle en giet de hele inhoud van de pan voorzichtig in het vergiet, zodat de tagliatelle kan uitlekken. Het meegekookte schijfje citroen kun je weggooien.

6

Dan is het eindelijk zover! De gekookte tagliatelle doe je in een grote schaal, en hierdoor schep je de olijfolie met stukjes zalm. De mosselen, garnalen en halve tomaatjes schep je er ook door. Verdeel de komkommerlinten over vier borden, en schep de tagliatelle met vis erop.

algemeenIs gezond vies?!? Welnee! Gezond eten kan toevallig héél lekker zijn. AllerHande stuurde drie kinderen op pad. Om boodschappen te doen voor een maaltijd die volgens hen lekker én gezond is. Ze kwamen terug met zwarte pasta, vis en radijsjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Inktvispasta met drie soorten vis

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig