Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 trostomaten (fijngesneden)
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix ((a 20 g), fijngehakt)
- 3 vleesbouillontabletten
- 300 ml droge witte wijn
Keukenspullen
- wijde fonduepan met rechaud
- metalen schepnetjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan ui en knoflook in olie 3 min. zachtjes bakken. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 min. meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen, 5 min. zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
Tip:
Om in de bouillon te garen: - kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) - rolletjes van kalkoenschnitzel met prei - kalfsgehaktballetjes met salie - plakjes biefstuk, gevuld met rucola - in repen gesneden oesterzwammen - fijne champignons - cherrytomaatjes - stukjes courgette - kleine broccoliroosjes - aspergetips of stukjes groene asperge.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 25 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 0 g
- vet 2 g