Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak. In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen. Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper. Van mengsel 4 platte schijven vormen. In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.
- algemeenEen verrassend lekkere en vooral vetarme hamburger!
Gerelateerde recepten
Kipburger met pittige komkommersalsa

4 personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak. In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen. Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper. Van mengsel 4 platte schijven vormen. In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.
algemeen:Een verrassend lekkere en vooral vetarme hamburger!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
3 bosuitjes
1 rode peper
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 sneetjes bruinbrood
300 g kipfilet
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
4 bruine bolletjes
Dit heb je nodig
keukenmachine