Spiesjes met eendenborst

30 min. bereiden, 1 uur wachten

3.3/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge

    olijfolie extra vierge

  • 3 eetlepels honing

    honing

  • 3 eetlepels balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 2 eendenborstfilets

    eendenborstfilets

  • 3 bosuitjes

    bosuitjes

  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

    sinaasappelmarmelade

Dit heb je nodig

  • satéstokjes


Aan de slag

  1. Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Snijd de bosuitjes in de lengte door.

  2. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan 6 satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Wat vond je van dit recept?

Spiesjes met eendenborst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig