Spiesjes met eendenborst
30 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
honing
3 eetlepels balsamicoazijn
balsamicoazijn
2 eendenborstfilets
eendenborstfilets
3 bosuitjes
bosuitjes
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
sinaasappelmarmelade
Dit heb je nodig
satéstokjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 13 - Kerst 2005 meer gemak
Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Snijd de bosuitjes in de lengte door.
Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan 6 satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.
Spiesjes met eendenborst

6 personen
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken. Snijd de bosuitjes in de lengte door.
Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan 6 satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eendenborstfilets
3 bosuitjes
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
Dit heb je nodig
satéstokjes




