bewaar
Preitaart met walnoten
Preitaart met walnoten
bewaar

Preitaart met walnoten

In een quiche kan (bijna) alles. Prei met noten, knoflook en cheddar cheese bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
220waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1 teen

knoflook

3

middelgrote eieren

75 g

ongebrande walnoten

100 g

cheddar aan stuk

600 g

prei

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 22 cm)

In een quiche kan (bijna) alles. Prei met noten, knoflook en cheddar cheese bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2

Snijd de knfolook fijn en klop de eieren los. Hak de noten en rasp de kaas.

3

Was de prei onder koud stromend water en snijd in ringen. Verhit de olie in een pan en roerbak de prei 5 min. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.

4

Meng de prei, walnoten, kaas, knoflook en eieren. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.